Ikonerne

McArthur, Lennon, Sjakalen, Steve McQueen, Tom Cruise, Heino, Twiggi, Enzo Ferrari, Jerome Mage. Nogen briller er blevet ikoner. Ikke mindst pg.a dem der har brugt dem.

General MacArthur

General MacArthur landede på en strand i Fillipinerne i 1944 og blev fanget af fotograferne. Denne pilotbrille designet af ham selv, blev lavet for at beskytte piloterne mod solen ved flyvning. (Ban the rays)

Sjakalen

Denne ikoniske brille med let tonede glas, er nærmest kult idag, og mange har siden efterlignet denne måde at kombinere stel og glas på. Her set på en af nutidens største forbrydere – Sjakalen.

Steve Mcqueen

Model Persol (per il sole) 649, der blev bygget til sporvognchauffører i Torino, som havde brug for store briller for at beskytte deres øjne mod luft og støv, blev lavet i 1957. Båret af F.eks Steve Mcqueen i filmene The Great Escape og The Thomas Crown Affair.

John Lennon

John Lennon bar næsten altid disse ikoniske briller. Enten helt runde eller den klassiske panto facon med ridestænger.

Malcom X

Browline Glasses blev først produceret i 1947 af firmaet Shuron, og blev meget brugt i 1950’erne og 1960’erne, her båret af Malmcon X.

Audrey Hepburn

Disse solbriller bar Audrey Hepburn i filmen Breakfast at Tiffany’s. Mange solbriller idag, har fundet inspiration i netop denne stil – og er stadig meget populær.

Steve Jobs

Den ikoniske runde randløse brille, har eksisteret siden 1920’erne, mange har båret disse briller, da de giver et naturligt look, her set på Steve Jobs.